Арест

Шофьор катастрофира след преследване с патрулки на полицията в Бургас. Шофьорът отказал да спре на подаден сигнал от полицаите и последвала гонга, съобщи NOVA.

Беглецът блъснал три паркирани автомобила на улица „Княз Борис“ в района на Борисовата градина, след което, заради високата скорост, не успял да вземе завоя на кръстовището с булевард „Мария Луиза“ и катастрофирал.

Мъжът се е опитал да избяга, но полицаите са го арестували.

Meждувременно специализирана полицейска операция за контрол на скоростния режим на движение на автомобилите бе проведена в София. В нея участваха екипи на отдел „Пътна полиция“ – СДВР и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

В рамките на операцията бе засилен контролът по отношение спазването на скоростния режим в столицата. На четири точки в най-интензивните зони на София бяха разположени допълнителни камери за заснемане.

Само в рамките на три часа бяха заснети 332 нарушения на скоростните режими. Предстои обработване и издаване на електронни фишове за констатираните нарушени.

Изводът от анализа на пътнотранспортните произшествия сочи движението с превишена и несъобразена скорост като една от основните причина за тяхното възникване. Това бе и поводът за провеждане на акцията с цел превенция на този вид нарушения.

МВР отново отправя апел към водачите да шофират отговорно, спазвайки правилата за движение по пътищата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви