Созопол и Черноморец ще бъдат част от кампания в подкрепа на българската музика.

Концертите от Национална кампания „Изпей „Обичам те“ на български“ в гр. Созопол на 30.06.2022г., посветен на легендата Георги Минчев, и гр. Черноморец на 01.07.2022г. ще оставят дълготрайни спомени в сърцата на жителите и гостите, които ще имат удоволствието да присъстват на тях, и ще се превърнат в запомнящи се акценти в културните календари да двата града, обещават организаторите.

Концертите на група Хоризонт и приятели винаги се превръщат в един уникален празник, с дух на фестивал, хепънинг и шоу едновременно.

Община Созопол, Кметство Черноморец и група Хоризонт канят всички жители и гости на двата града да пеят заедно с пълно гърло любимите български рок хитове на легендарни и обичани български групи.

Кампанията „Изпей „Обичам те“ на български“ стартира я в края на 2016 година рок група „Хоризонт” от София. Кампанията подкрепят Пепи Писарски и група Атлас, Мери Мутафчиева и група Мери Бойс Бенд, Група Спринт, Васко Кръпката, Христо Стефанов и Група Фанданго.

Всички концерти, независимо дали са на открито или закрито, с кого, къде и как са организирани, са абсолютно безплатни за публиката, без изключение. Така всеки желаещ, обичащ музиката, изпята на български език, може да присъства на тях.

Идеята е кампанията да се развива и да си остане само и единствено като постоянен проект с идеална цел. Във всяка община и град, в които гостуват, музикантите се стремят да откриват млади поп и рок певци и групи, пеещи на български език, и след като се запознаят с тяхната музика, ги канят да участват в концерта.

В концертите е желателно и могат да участват и артисти и групи по предложение на нашите партньори от всеки град, без такива, изпълняващи поп фолк. Всички други стилове са желателни, и са добре дошли – класика, джаз, автентичен фолклор и т.н.

Дори не е задължително да са само музикални, може да бъдат и от други жанрове в сценичните изкуства – театрални, танцови, комедийни, цирково – вариететни и т.н.
Всеки един концерт, както и публиката във всеки град, са уникални и без аналог!

Но по едно нещо си приличат напълно – на площада се събира почти целият град и всички пеят заедно с група „Хоризонт” и гостуващите артисти любимите си български хитове на групите Сигнал, Щурците, Тангра, ФСБ и др.

 

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви