Петков свика извънредно заседание
Петков свика извънредно заседание

Извънредно заседание на парламентарната група и министрите от квотата на „Продължаваме промяната“ свика Кирил Петков. Докато пред парламента продължаваха скандиранията в подкрепа на сваленото правителство, ПП разговаряха в зала „Изток“ на Народното събрание.

С 40-минутно закъснение на срещата влезе вицепремиерът Асен Василев, а излезе министъра на здравеопазването Асена Сербезова. Тя беше лаконична за това, което се е говорило вътре. Според нея от гласуването на вота станало ясно кой милее за България и кой – не.

По-рано Петков обяви, че при връчването на мандат на партията му, ще предложи същия състав, с малко корекции. „Ние сме екип, ще продължим да работим заедно“, коментира той след гласуването на вота на недоверие.

В кулоарите председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров заяви, че не е бил изненадан от резултата от гласуването. Той допълни, че „Продължаваме Промяната“ са готови да започнат нов кръг от преговори и консултации с парламентарните сили, с които са в коалиция, както и с депутати, които „са готови да застанат на правилната страна“.

„С „Има такъв народ“, представена от Слави Трифонов и Тошко Йорданов, няма място за повече разговори, но с всички депутати, които искат да изпълнят интересите на гражданите, ще проведем разговори“, категоричен бе Гюров.

Председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ добави, че на този етап няма да работят с партията на Стефан Янев.

„Аз оптимист за бъдещето на България. Следващите стъпки ще покажат колко трудно ще го извоюваме, но нямам никакво съмнение, че промяната ще се случи“, каза още Андрей Гюров.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви