Илон Мъск
Илон Мъск

Едно от децата на най-богатия човек на планетата Илон Мъск официално е поискало да смени пола и името си.

Роденият като Ксавие Алекзандър Мъск е подал официално молба до съда в Калифорния. Той вече ще се казва Вивиан Джена Уилсън, със самоличност на жена, и ще носи фамилията на майка си – бившата съпруга на милиардера Жустин Уилсън.

„Не искам повече да живея или да бъда свързвана с биологичния ми баща по какъвто и да е начин, вид или форма“, са мотивите в молбата на Вивиан.

Тя е подала молбата, малко след като е навършила 18 години през април. Искът е за смяна на името и ново свидетелство за раждане, в което да бъде вписан новият пол. Засега не е ясно защо дъщерята на Мъск е стигнала до толкова радикално решение.

Илон Мъск има общо 7 деца. 5 от тях са от брака му с канадската писателка Жустин Уилсън. Ксавие/Вивиан има брат-близнак Грифин, освен това Мъск и Уилсън имат и тризнаци.

Уилсън се разведе с Мъск през 2008 г. след 8 години брак. След това милиардерът се ожени, а после и разведе с актрисата Талула Райли. Последва връзката с певицата Граймс, от която се родиха две деца, но двамата официално са разделени.

Мъск си навлече критики от страна на ЛГБТ общността преди 2 години, след като обяви, че подкрепя транс хората, но „смяната на местоименията е естетически кошмар“.

Той напомни също, че компанията му Tesla има възможно най-високия рейтинг, даван от Human Rights Campaign, и е обявена за едно от най-добрите работни места за хора от ЛГБТ общността.

Мъск обаче подкрепя губернатора на Флорида – републиканеца Рон ДеСантис, който пък наскоро одобри закон, с който се ограничава обсъждането на въпроси, свързани с хомо- или транссексуалността в училищата.

webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви