Соня Колтуклиева

Скандалната устата журналистка Соня Колтуклиева лице в лице с репортер на BurgasNews , в интервю типично за стила на хапливата и саркастична телевизионерка  – директно и без цензура.

Соня Колтуклиева е родена на 28 юни в града на Ванга – Петрич и като комшийско момиче на предсказателката поема от енергията  на това място. Колтуклиева не наследява Ванга, но става една от най-умелите астроложки и нумероложки на  елита.
Започва журналистическата си кариера във в. Труд.

Навремето Ванга и предрича, че  след 30-ата си година ще пътува. И пророчеството се сбъдва.  Тя се превръща в една от най-популярните пътешественички, кръстосала света от Сеул до Ванкувър и от Рио до Стокхолм. Влюбена е в Лондон, където живее семейството й.

През 90-те години работи във в. Отечествен фронт. ТВ звездата й изгрява в предаването на БНТ „Шок“, където е партньорка на Светослава Тадаръкова. След това Колтуклиева прави свое предаване „Партньорство за бизнес“, с което обикаля планетата.

Така се среща и прави интервюта с бизнесмени като Бил Гейтс. Срещата и  със Симеон Втори,  през 2001 година я вкарва в пиара и политиката.
Тя е сред имиджмейкърите на царските хора, работи за образа на милиардера Тор Бьорголфсон, а след това на хора от българската туристическа индустрия. Главен секретар е на Съюза на инвеститорите в туризма. Издател е на аналитичния сайт bulgaria-news.

Соня е запазена марка в българската журналистика и в пиара. Когато се наливаха основите на демокрацията в България, Колтуклиева бе любимата журналистка на Иван Костов, близка бе с премиера Филип Димитров и вицепремиера Димитър Луджев.

През 1994 година Колтуклиева става кръстница на първото и най-известно обединение на едрия български бизнес: Г-13. Тя е единствената журналистка, допускана някога в затворения кръг на Илия Павлов, Емил Кюлев, Васил Божков, Ангел Първанов, Борислав Дионисиев, Младен Мутафчийски, Красимир Стойчев… Нейният телевизионен филм за Г-13 се съхранява в златния фонд на БНТ.

Днес Соня Колтуклиева застава лице в лице с журналиста Янчо Николов от BurgasNews.

Г-жо Колтуклиева, в една Ваша публикация благодарите на Слави, че е сложил край на коалицията. Защо смятате, че е постъпил правилно? Отцепниците от партията на Дългия казват друго – Слави е бизнесмен и се интересува от пари, не от интересите на народа.

Ще отговоря така: „ВОТЪТ МИНАВА! ПРАВИТЕЛСТВОТО ПАДА! КИРО ГОТВИ НОВО ТЪРГАШЕСТВО С ПЪРВИЯ МАНДАТ“  Отцепниците от “Има такъв народ” са се събирали на среща, на която са научили, че усилията за привличането на нови депутати са “ударили на камък”. Предателите трябвало да се примирят, че ще напуснат политиката и никога повече няма да помиришат власт.

Единственото спасение те виждали в екзалтираните призиви за манифестации в подкрепа на правителството, които, обаче, звучат като вопли на отчаяни политически самоубийци. Снощният митинг на площад “Народно събрание” едва успя да привлече около 300 души, а бащата на Кирил Петков беше извикан на помощ, за да спасява отново сина си в криза.

Какво следва според Вас? Как ще се опита четворната коалиция и кабинетът Петков да оцелеят?

Какво научих междувременно? Силно изнервеният премиер плюс Лена, заедно с Асен Василев, Лорерите и Евгени Ангелов измислили бизнес-план.

Ето в какво се състои той: след като правителството подаде оставка, да се изчака първият мандат, който президентът следва да даде на “Продължаваме промяната” – да се предложи кабинет, в който министерски кресла да получат депутатите, които не се отказаха от ИТН досега и не минаха в лагера на отцепниците.

Кирил и компания преценили, че на първото раздаване не са били достатъчно убедителни, за да напазаруват нови съвести, така че при второто раздаване може да са доста по-конкретни и ефективни.

Ще се предлагат министерски кресла, заместник-министерски постове и шефски кабинети на държавни агенции.

Намислено е Любомир Каримански да бъде съблазняван с ново гласуване за управител на БНБ – този път вече той да бъде издигнат като единствен кандидат на управляващите.

Най-активните отцепници ще бъдат възнаградени с министерства, разбира се: Радостин Василев ще запази министерството на младежта и спорта, Георги Георгиев ще получи МРРБ, Николай Радулов – МВР, когато Бойко Рашков бъде избран за председател на КПКОНПИ, останалите ще запазят депутатските си места.

Мислите ли, че този бизнес план, както го нарекохте, ще мине?

Сметки без кръчмар, както е казал храбрият български народ. Веднъж паднали – завинаги паднали! След 22 юни всички илюзии ще катастрофират в реалността. А тя не вещае нищо оптимистично за правителството.

Защо да не вещае нищо оптимистично ?  Управляващите са убедени, че народът ще ги подкрепи, а кабинетът ще оцелее след вота. Нищо, поне на външен вид, не предполага някакво отчаяние или песимизъм.

Харвардските измамници са на ръба на отчаянието, научих от мой приятел-бизнесмен.

Защо? Коя е причината?

Защо ли?! Защото тези, които смятали за сигурни донори, са отказали да ги подпомогнат в този изключително критичен момент не са се отзовали на настоятелните молби за финансова помощ.

И какво ще последва, дори да паднат от власт? Поредните, които са дошли, излъгали, злоупотребили и си заминали по живо-здраво с пълни куфари и банкови сметки.

На Киро и компания, които показаха пред българското общество брутална наглост в парламентарното търгашество, искам да припомня една моя публикация от вчера: в Наказателния кодекс – от чл.301 до чл.305 са предвидени тежки наказания за търговия с влияние.

Чл.301: Длъжностно лице, което поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва за подкуп с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви