Ръчни скорости
Ръчни скорости "залавят" крадец

Улична камера в бразилски град засне дързък опит за кражба на автомобил посред бял ден, завършил с арестуването на апаша, защото се оказа, че колата има ръчни скорости. Така механичната трансмисия се утвърди като отделен елемент от системата против кражба на автомобила, в който се превърна напоследък.

Както се знае, автоматичните трансмисии стават все по-популярни по света с всяка изминала година. Делът на такива машини в общите продажби отдавна е надхвърлил 50%, а в САЩ този процент е значително по-висок. Продажбите на автомобили с механична скоростна кутия в Бразилия, очевидно, също намаляват, което изиграва лоша шега на апашите, като този от видеото.

Грабежът на една от тесните бразилски улици явно е планиран по всички правила. Апашът и неговият съучастник блокират Renault Duster, като първият вади автомат и принуждава собственика на автомобила да излезе от колата. Крадецът влиза в колата, но не успява да се справи „наличните“ ръчни скорости. А наклонът още повече затруднява опитите му.

Крадецът дори два пъти маха на собственика на колата да се върне да му помогне, но онзи вече е избягал и повикал полицията. След секунди органите на реда се появяват, а апашът се просва по очи на земята и е арестуван

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви