Поради отпаднала необходимост от община Бургас се отнема управлението на имот – публична държавна собственост, намиращ се на ул. „Булаир“ № 10 в гр. Бургас. Това реши днес МС.  Той представлява терен с площ 388 кв. м, заедно е две сгради в него и е бил използван за нуждите на Регионална библиотека „П. К. Яворов“. На библиотеката е предоставена от общината част от модернизирана сграда – „Културно-образователен център на съвременното изкуство и библиотека“. С решението на Министерския съвет имотът преминава в управление на областния управител на Бургас.

По решение на правителството статутът на имоти, управлявани от Професионалната гимназия по транспорт – гр. Бургас, се променя от публична на частна държавна собственост. Те се прехвърлят в собственост на община Бургас поради обявяване на учебното заведение за общинско. С решението се дава възможност да се развие материално-техническата база на гимназията. Тя ще бъде ремонтирана и преоборудвана в съответствие с тенденциите за засилено практическо обучение в професионалните училища.

Имотите представляват апартамент в бл. 46 в комплекс „Славейков“, гр. Бургас, терен с площ 4019 кв. м и шест сгради в него в промишлена зона „Север“ на града, използвани като учебно-производствена база с работилници и лаборатории, както и учебен автополигон в с. Лъка за провеждане на практически часове по управление на леки и лекотоварни моторни превозни средства. Жилището ще продължи да се ползва за настаняване на ученици на гимназията, които са от други общини.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви