Стоян Стоянов от 12е клас е тазгодишният стипендиант на Камарата на строителите в Бургас. По традиция браншовата организация всяка година дава стипендия от 1000 лв. на изявен ученик от ПГСАГ „Кольо Фичето“, за да подпомогне по-нататъшното му професионално образование.

Стоян впечатли Камарата не само с дипломата с отличния успех – 5.96, но и с пълната шестица от държавния изпит по професионална квалификация.

Стоян бе председател на Ученическия съвет в училището и днес емоционално обяви, че го напуска само за времето, през което ще завърши висшето си образование.
„Благодаря ви за тези пет години в Строителния и обещавам, че скоро ще се върна тук отново – като учител“, каза той.
Стоян иска да продължи образованието си в Лесотехническия университет в столицата, за да се дипломира като ландшафтен архитект.

Завръщането на бивши ученици като учители в ПГСАГ „Кольо Фичето“ не е прецедент. В момента тук преподават няколко – най-вече като учители по професионални дисциплини.

Областното представителство на Камарата на строителите чрез своите експерти Даниела Николова и Петя Пенчева връчи още 5 грамоти и предметни награди на ученици, които са постигнали отлични резултати на държавния изпит по професионална квалификация.

Това са Димитър Стефанов, Светослава Карагяурова и Иван Петров от 12а, и Анифе Ахмед и Магдалена Паунова от 12г.

Общо 34-ма са зрелостниците на Строителния, които Камарата и училището отличи за високите им постижения в учебния процес, професионални и спортни състезания, благотворителни инициативи и утвърждаване престижа на гимназията и непреходните национални и човешки ценности. Имената им са публикувани в уеб-сайта на гимназията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви