Талантино

С цели шест премиерни заглавия ще приключи този сезон бургаската театрална школа за деца и възрастни „Талантино“, създадена и ръководена от Станимир Карагьозов.

Първата премиера е насрочена за 23 юни – спектакъла „НЕ ПАДАЙ ДУХОМ“ ще ни представят групата 5-6 клас. Текстът е на Станислав Стратиев, чиято 80-годишнина от рождението отбелязахме в началото на този театрален сезон.

На 24 юни младежката група на „Талантино“ със сигурност ще изненада своята публика с една доста нестандартна съвременна британска драматургия – пиесата „РАДОСТ ЗА МОЕТО СЪРЦЕ“ на Керил Чърчил.

В събота, 25 юни, на сцената на НЧ „Христо Ботев – 1928“ малките сладури от кв.Банево ще забъркат един актуален вариант на класическата приказка в постановката „РЯПАТА 2020“.

Поредицата премиери продължава в понеделник, 27 юни, с групата на най-малките талантинковци от Бургас. Те ще ни представят криминалната история „ЗАЙО БАЙО ДЕТЕКТИВ“ от Волен Митев, в която пазителя на реда в гората с помощта на добри приятели ще опита да спаси малко катериче, отвлечено от банда злодеи.

Петият спектакъл, в който ще видим актьорите от 7-8 клас, е базиран на две забавни приказки на Карел Чапек – „ПОЩЕНСКА ПРИКАЗКА“ и „ЛАМЯТА ОТ УЛИЦА ВОЙТЕШКА“. Датата на премиерата е 28 юни.

Премиерният маратон на „Талантино“ ще завърши на 29 юни на сцената на НЧ „Обнова – 1923“ в кв.Ветрен, където групата там ще ни разсмее със спектакъла „ХИТЪР ПЕТЪР“, базиран на няколко приказки с познатия ни любим герой.

Началото на всички спектакли е в 19:00ч на сцената на Военен клуб (ДНА) – Бургас или в читалищата на двата квартала. Очакваме ви, за да се забавляваме заедно!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви