Полиция
Три катастрофи за два дни

Петима ранени за три дни в катастрофи заради несъобразена скорост. Сред тях е и две годишно дете.

На 17 юни около 22.35 ч. на пътя к-с „Меден Рудник“ – с. Твърдица, поради движение с несъобразена с релефа на местността скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво и впоследствие преобръщайки се, лек автомобил „Дачия Логан“.

Автомобилът е с бургаска регистрация, управляван от 20-годишен айтозлия, който с луксация на дясната лакетна става, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На следващия ден около 18.30 ч. в с. Винарско, общ. Камено, на улица „Тунджа“ до дом №1, лек автомобил „Опел Мерива“, с бургаска регистрация, управляван от 62- годишен мъж от с. Винарско, поради движение с несъобразена скорост блъска внезапно излязлото на пътното платно две годишно момиченце от Ямбол.

Детето е с контузия на главата и дясното ходило, без опасност за живота, е прегледано в УМБАЛ – Бургас и по настояване на майката е освободено за домашно лечение.

На 19 юни около 15.00 ч. на айтоската улица „Славянска“, с посока на движение към Карнобат, лек автомобил „Фолксваген Пасат“, с ямболска регистрация, управляван от 40-годишен карнобатлия, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, навлиза в лентата за насрещно движение.

Там блъска правомерно движещия се лек автомобил „Дачия Лоджи“, с варненска регистрация, управляван от 57-годишен варненец.

От инцидента е пострадала пътуващата във „Фолксваген“-а 60-годишна айтозлийка, която с контузна рана на главата и комоцио, е настанена за наблюдение в УМБАЛ – Бургас.

На същия ден около 20.45 ч. на пътя Карнобат – с. Хаджиите, общ. Карнобат, лек автомобил „Опел Корса“, с бургаска регистрация, управляван от 46-годишна жена от с. Хаджиите, поради загуба на контрол над автомобила в условията на завой, навлиза в лентата за насрещно движение.

Там блъска правомерно движещия се лек автомобил „БМВ 320 Д“, с бургаска регистрация, управляван от 21-годишен мъж от с. Хаджиите. От катастрофата е  пострадала водачката на „Опел“-а, която с болки в гърдите е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение.

По-малко от час по-късно на пътя Ахелой – Поморие, в близост до хотел „Wave“, мотоциклет „Сузуки“, с бургаска регистрация, управляван от 35-годишен мъж, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, застига и блъска движещия се пред него лек автомобил „Пежо 308“, със софийска регистрация, управляван от 35- годишен софиянец.

От ПТП пострадала мотоциклетиста, който с фрактура на дясната ръка е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви