Пеликани

Пеликаните и екипът на Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) ви канят на 24-ти юни в 18.00 на специално благотворително събитие в полза на тези властелини на езерата.

Нека заедно се повеселим, но и отворим сърцата си, за да помогнем на къдроглавите любимци. Нека заедно дадем старт на лятото и на новия сезон на „симБиотично“ – пространството на Атанасовско езеро“ – канят организаторите.

И тази година те няма да изневерят на добрата традиция и ще открият сезона с наелектризиращ концерт на бургаските Rock Acoustic с Ясен Димитров, Георги Русев и Тодор Тодоров, както и с музиката на младите и обещаващи Kris Gran и OnTheTree.

Освен това ще има Арт базар, на който гостите могат да си закупят произведения на местни творци от всички възрастови групи – плетива, бижута, картички, керамика и др. Ще има интерактивна танцова работилница, която ще раздвижи публиката.

Ще има благотворителна разпродажба на рисунки на птици и снимки на пеликани. А специален гост ще бъде „Моят съсед Пеликана“, измайсторен и раздвижен от куклената актриса Неделина Роселинова.

Няма как купонът да мине без вкусна храна и студени напитки, затова са поканени приятелите от пекарна „Зорница“ и Пивоварната, които също ще дарят за пеликаните.

Тази година събитието ще подкрепи кампанията „Да дарим за къдроглавия властелин на езерата“. Къдроглавият пеликан е една от най-забележителните и едри европейски птици, но няма друг такъв голям европейски град като Бургас, където хората могат да се насладят на красотата на огромните пеликани, подредени в стройни редици над главите им.

Пеликаните са любимци на бургазлии и са емблематични за града, затова от БФБ искат заедно с всички заинтересовани граждани да помогнат за опазването им и да разкажат интересната история на пеликаните – защо са толкова важни, какво ги заплашва и какво може да се направи за тях.

Елате ни на гости на „симБиотично“, покрай водите на Черно море и Атанасовско езеро, и ни помогнете за каузата на къдроглавия властелин на езерата.“ – канят организаторите и обещават незабравимо петъчно парти край езерото.

Входът за събитието е срещу дарение. Всички участници ще дарят % от продажбите си в полза на пеликаните.

Подробности за участниците във Фейсбук събитието.

Подкрепата за БФБ е осигурена по програма „Развитие на дарителството на местно ниво“ от Сдружение „Платформа АГОРА” и Фондация „Америка за България”[1]. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на БФБ и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България” или нейните партньори.

 

За повече информация Радостина Ценова – БФБ, 0896798908

[1] Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на  успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви