Гмуркане

Официалното откриване на 28-то Световно първенство по свободно гмуркане се проведе в басейна  на  “Парк Арена ОЗК” в гр. Бургас.

Проф. д-р Севдалина Турманова, председател на общински съвет Бургас изнесе приветствена реч към всички гости на състезанието и към всички атлети. Тя поднесе и своите специални пожелания към Валентин Люцканов, член на националния отбор по свободно гмуркане.

Александру Русо, президент на международната федерация по свободно гмуркане АИДА спази традицията, обявявайки световното първенство за открито.

Саша Йеремич – главен съдия на състезанието и Александру Русо, поднесоха  своите специални благодарности за домакинството на Община Бургас, като споделиха, че са дълбоко впечатлени от базата, която тя предоставя за световното първенство.

Сред официалните гости бяха и Любомир Стефанов – организатор на състезанието, както и Веселина Деведжиева – началник Отдел „Спорт” към Община Бургас.

Световно първенство по гмуркане се провежда за първи път в България и тази година това съвпада с 30-годишнината на Световната федерация по свободно гмуркане АИДА.

За гостите, които не са запознати със свободното гмуркане, откриването приключи с кратка демонстрация от бургазлията Борис Георгиев, който също е част от националния отбор на България.

Над 130 състезателя от 29 държави са заявили участие в 4-те състезателни дни – 20, 21, 23 и 24 юни.

Първите стартове на 28-то Световно първенство по свободно гмуркане са на 20-ти юни от 9:00 сутринта. Очакваме подобрения на национални и световни рекорди

28 -то световно първенство по свободно гмуркане се осъществява с любезната подкрепа на Община Бургас под патронажа лично на кмета г н Димитър Николов

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви