Модата се мени нон-стоп. Някои дрехи, аксесоари и обувки изчезват от нея, а други се завръщат. Кои модни тенденции обаче трябва да изчезнат от гардеробите ни?

Над 27 000 човека в България, Чехия, Словакия, Гърция, Румъния, Унгария, Хърватия, Словения и Испания отговориха на този въпрос. Инициативата е на платформата Glami.

Разгледайте галерията ни и вижте с кои модни тенденции можем да си кажем „чао!“:

Животинските принтове

От мързеливата съпруга Пеги в сериала „Женени с деца“ до редица известни италиански дизайнери, леопардовият принт превзема модата от десетилетия.

За европейските мъже обаче той е най-непопулярният за дамско облекло, а жените също го поставят в топ 5 в списъка си с антитенденции.

Сандали с чорапи

Mилиони хора ги носят. Мъжете ги считат за удобни, лесни за носене и дори модерни. Сандалите с чорапи са най-нежеланата модна тенденция на всички времена. И мъжете, и жените, не искат никога повече да виждат този тренд

Високите памучни чорапи, носени с мокасини, може да са емблематични за спретнатия стил на бащите, но днес те изглеждат ретро и са доста непопулярни, затова са избрани като втората най-малко любима модна тенденция.

Може да изглеждат страхотно на голф игрището, но не и за друг повод.

Ланец около врата

Хип-хопът има голямо влияние в модната индустрия в последните няколко години.

Много мъже избират златните бижута като ланци, синджири или пръстени, с които да завършат тоалетите си – тенденция, произлизаща от хип-хоп културата.

Мъжете може да смятат тази тенденция за готина, но жените изглежда не са ѝ фенове.

Crocs

От градината направо на модните подиуми на марки като Balenciaga, чехлите Crocs винаги ще бъдат обект на дискусия. Трябва ли да се носят като ежедневни обувки?

Или пък трябва да останат само за домашни дейности като градинарството?… Антисписъкът при мъжете завършва, както при жените, с тенденция от 90-те – чанта през кръста (диагоналка).

Макар да я виждаме при почти всеки тийнейджър днес и да е много удобно решение за мъжете, тъй като могат да поберат телефон, портфейл и ключове в нея, тази тенденция все още е топ 5 на антинтенденциите за мъже.

Белите чорапи с черни обувки

През последните години, с нарасналата популярност на суинг танците, отново се появи една тенденция – носенето на бели чорапи с черни обувки.

Макар да се вписва в модерните винтидж течения, тя е класирана като най-нежеланата сред жените, докато мъжете я класират на второ място в избора си.

Втората най-непопулярна тенденция е чорапогащник, носен с отворени обувки. Въпреки че тя упорито се лансира на модните подиуми, мъжете и жените, твърдят че не им харесва нито да я носят, нито пък да я виждат върху някой друг!

Завръщането на 90-те

Модата от 90-те години се завърна триумфално по подиумите и улиците, но дънките с ниска талия, които поп звездите от близкото минало популяризираха, изглежда трябва да останат само в албумите със снимки.

Жените ги класират като третия най-неподходящ за носене моден артикул. Мъжете пък избират широките дрехи като петата най-малко любима тенденция, независимо колко модерни са те в днешно време.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви