Партиите трябва да са наясно, че с калните борби помежду си дискредитират цялата политическа система.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос за последните политически събития в страната. Държавният глава посочи, че като всички българи, следи с огорчение разпада на настоящото Народно събрание.

„Българският парламент не е тържище – едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел“, заяви президентът. По думите му и двете страни убиват надеждата и доверието на българите в политическата класа. „Убиват го с речта си, с поведението си, с популизма и с братуването между политически противници в името на властта“, каза още държавният глава.

„Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато НС не реши друго. Затова скандалите не трябва да го отклоняват в дейността му по решаване на неотложните задачи“, подчерта президентът. Той припомни, че хората очакват бързи решения, но блокажът на институциите е факт, а животът поскъпва.

Президентът призова кабинетът да разсее всякакви подозрения, че може да отстъпи от ветото за РСМ.

„Министър-председателят трябва да отстои националния интерес на заседанието на Европейския съвет идната седмица в Брюксел“, заяви държавният глава и посочи, че Народното събрание и българите трябва да знаят предварително точно каква позиция ще отстоява министър-председателят в Брюксел, като тя не бива да се разминава с рамката, приета от Консултативния съвет за национална сигурност през януари. „Всяко хитруване или опит за подмяна и заобикаляне на националната позиция ще има тежки последствия“, заяви президентът Румен Радев.

1 КОМЕНТАР

  1. ЧЕСТИТО!! БЪЛГАРИ..отворихме нова страница в световната парламентарната практика. Това е : СВОБОДЕН ПАЗАР НА МЪЖКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТКИ. Казвам МЪЖКИ ,защото жените НИКОГА не изоставят болните си деца.Слави трябва да провери сексуалната ориентация на членовете си.СРАМ,СРАМ,СРАМ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви