Тази година ЕИСК посвещава своята водеща награда на две теми: овластяване на младите хора и подпомагане на украинците, засегнати от войната, която опустошава страната им.

Ето защо ЕИСК търсят две групи победители в тези две категории. Общо 60 000 EUR ще бъдат отпуснати на максимум шестима победители, по трима от всяка категория.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 10 ч. (брюкселско време) на 31 юли 2022 г. Повече информация можете да намерите в приложеното прессъобщение на български или на уебстраница на ЕИСК.

Онлайн формулярът за кандидатстване е достъпен тук.

По време на Европейската година на младежта ЕИСК реши да отличи проекти, които създават по-добро бъдеще за младите хора, като насърчава участието им в социалния и икономическия живот и ги ангажира да вземат важни решения по важни въпроси.

След началото на войната в Украйна, за да помогне на украинците, ЕИСК реши да добави още една тема към своята награда и да възнагради хората и организациите, които изпращат помощ на хора, пребиваващи в Украйна, или приемат украински бежанци, като им предоставят подслон, находка и състрадание и им помагат да се приспособят към нов живот в държави, в които са потърсили убежище от жестокостите на войната.

ЕИСК изразява надежда се, че наградата ще повиши видимостта на проектите и по двете теми, подчертавайки значението на неуморната работа на гражданското общество и хората по места.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви