Ирена
Ирена

Младата бургазлийка Ирена Станкова, която е сред най-феноменалните гласове на странджанската народна музика, изнесе концерт в Република Черна гора, заедно с фолклорна формация „Българка“ и още два фолклорни състава от страната , и една вокална група от град Несебър. Събитието е организирано по покана на посланика  на Република България в Черна гора – Миглена Плугчиева и съдействието на Община Несебър.

Публиката е останала изумена от   вълшебните гласове и танци  на българските фолклорни изпълнители.

„Гражданите на Черногорската столица Подгорица  останаха смаяни от магията на странджанските народни песни, изпълнени от талантливата бургаска народна певица. „Присъстващите гости на концерта бяха изумени и екзалтирани от  програмата на нашите изпълнители. В  края на концерта нещата „ескалираха“.   Всички присъстващи   се включиха в общото хоро, заедно с изпълнителите, което беше поредното доказателство за високата оценка на талантливите български представители, както и за културната близост между България и Черна гора“, съобщиха  от дипломатическата мисия за BurgasNews.

Общо три фолклорни състава  са взели участие  в концсрта и вокална група от „Народно читалище – Яна Лъскова  – 1905“ – Несебър.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви