Информационната линия – 070030097, предоставя подкрепа на засегнатите от редки болести, чрез обща информация, отговори на социални, здравни и правни въпроси. Българската телефонна линията е част и от мрежата линии за подкрепа на Европейската организация за редки болести – EURORDIS“.

Телефонната линия за редки болести е част от инициативата „Овластяване на хора с редки болести-2021“, която цели да подкрепи живеещите с редки болести в България, чрез информационни и обучителни дейности и се изпълнява от „Българска Хънтингтън Асоциация“.

Инициативата за застъпничество има за цел да постигне постоянна гражданска активност на хората с редки болести, чрез изграждане на работещи модели за подкрепа, мрежа за взаимопомощ и обучения насочени към потребностите на засегнатите.

Оператори на Информационната телефонна линия са пациенти и членове на семейства на засегнати, преминали през специални обучения със специалисти, които да ги подготвят за тази им дейност.

„Информационната телефонна линия се поддържа от пациентски помощници, които са експерти с опит. Ангажираме в тази дейност хора които са извървяли дългия път по диагностициране и живот с рядко заболяване, за да можем да предоставим възможно най- адекватната помощ, от която имат нужда хората, които ни потърсят“, каза за BurgasNews Наталия Григорова, ръководител на инициативата и председател на „Българска Хънтингтън Асоциация“.

За повече информация относно действащата телефонна линия, заболелите от редки заболявания могат да се обърнат към председателя на „Българската хънтингтън асоциация“ – Наталия Григорова на телефон  – 0876510846.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви