Гробищен парк

„След почистването на отпадъците след Задушница, ще започне поетапното косене на общите части в Гробищния парк“. Така отговори община Бургас на запитване на BurgasNews за лошото състояние на парка. Репортерска проверка по сигнал на граждани показа, че общите пространства в Гробищния парк са силно затревени.

„Поддръжката на траурния парк е перманентен процес. Да, в момента има изоставане с косенето на тревата. От „Обреден комплекс“ реагират на всеки сигнал“, заявиха от общината.

Въпреки кризисния си намален бюджет, в началото на тази година Община Бургас положи нов асфалт върху десетина алеи в траурния парк, основно в по-новите квартали. Така достъпът до гробните места стана по-лесен както за роднините на починалите, така и за обслужващите нормалното функциониране на парка служители, обясниха още от администрацията.

Преди
Сега

През юни тече график за пръскане против комари и кърлежи в целия град, уточниха от там.

За изоставените на територията на траурния парк стари автомобили е стартирана процедура за принудително преместване. Тя предвижда срок, в който собственикът може да направи това сам. Ако не го направи, следваща стъпка е принудителното преместване и предаване на фирма за разкомплектоване. Така от общината отговориха и на въпроса за изоставените автомобили в парка.

1 КОМЕНТАР

  1. Гробищният парк е обидно неподдържан.
    Да не говорим, че гробовете са безразборно разполагани в съответните квадрати.
    Пълен безпорядък, никакво спазване на местата за разполагане по редици, колони. Бъркотията е фрапираща.
    Срам пред паметта на мъртвите и грозотия пред скърбящите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви