Извънземни, Бог или Дарвин
Извънземни, Бог или Дарвин

Учени, теолози, философи – всички от древни времена се опитват да отговорят на въпроса откъде идва човекът на Земята. В същото време теоретиците бяха разделени на три лагера. Едни вярват в Божието провидение, други – в Дарвин, а останалите – в извънземни.

Според теорията на Дарвин, човекът произлиза от неандерталеца, тоест постепенно еволюира от маймуна до човекоподобно същество. Но как преди четиридесет хиляди години вместо зверските неандерталци се появяват кроманьонци – високи, стройни и красиви? В крайна сметка изследването на генетичния код на неандерталеца показа много голяма разлика с генетичния код на кроманьонците. Тоест, кроманьонецът се оказва човек от съвременен тип.

Може би тази загадка може да бъде решена с помощта на древни легенди, в които винаги има препратки към някои богове, дошли от небето, летящи божества, спускащи се на Земята и женени за най-красивите момичета. „Те започнаха да влизат в човешките дъщери и те започнаха да ги раждат“, се казва в древните текстове.

Подобни факти са описани в много източници и дори в Библията. Има версия, че тези дългогодишни контакти са довели до смесване на кръв и раждане на здрави, красиви хора.

Мистериозни извънземни в древни времена се намесват в много земни събития,

често помиряват враждуващи племена и спират войните. В писанията на пророк Езекиил, които разказват за събитията, случили се в началото на VI век пр. н. е., по-специално се разказва за случая, когато той е бил на река Чевар сред заселниците.

В този момент хората мислеха как да стигнат до другия бряг на реката. Изведнъж се появи необичайно за онова време явление: „… издигна се голям облак, огън, разпръснало сияние. От огъня излетя подобие на четири животни; имаха външен вид, подобен на този на човек.

Имаха крила, а под тях се виждаха обикновени ръце. Крилата бяха в контакт едно с друго, поддържайки ги във въздуха. Ако движението на крилата спря, тогава те сякаш покриваха телата на тези същества. Човек може само да завиди на точността и детайлността на описанието на тези събития.

Библията споменава най-древните срещи на човека с извънземни, описва подробно „ангелите“, посетили град Содом. Според библейските текстове тези „ангели“ имали нужда от храна и квартира за нощувка, а физиологично толкова приличали на хората, че местните „мужици“ едва не ги „опозорили“. „Ангелите“ трябваше да избягат от града. След това Содом е разрушен. Светото писание говори за ангелите като хуманоидни същества.

Много добре обаче може да се окаже, че всичко е точно обратното – кроманьонецът, който по чудо се появи на Земята за една нощ, тоест човек от съвременен тип, е „ангелски“. Тази фантастична хипотеза все още очаква потвърждение.

Смята се, че човечеството в цивилизована форма, тоест когато е започнало да използва писмеността, се е появило преди около пет хиляди години.

По стандартите на Вселената това е много кратък период от време. Официалната наука предпочита деликатно да избягва въпроса за съществуването на по-рано високоразвити цивилизации.

Постоянно се подчертава, че сегашното поколение хора е единственото на планетата, което е достигнало върха на развитие в техническо отношение, въпреки че много косвени доказателства сочат, че това не е така.

Освен Атлантида, описана в техните диалози от Платон и Херодот, и легендарната северна страна Хиперборея, имаше и континентални държави, които по същото време достигнаха безпрецедентен просперитет. Дори при цялото пренебрежително отношение на много историци към такива митични народи, са открити някои артефакти, потвърждаващи тяхното съществуване, и много от тях са на територията на съвременен Китай. За разлика от островните държави, които престанаха да съществуват поради природни бедствия и преминаха под вода, територията на древната китайска империя беше много по-добре запазена. Археолозите са открили пирамидални структури, подобни на тези в Египет и Южна Америка.

Между другото, не толкова отдавна учени от Новосибирск потвърдиха съществуването в древността на единен арктически континент – Арктида-Хиперборея. Според тяхното изследване, публикувано в международното списание Precambrian Research, Земя на Франц Йосиф, архипелагът Шпицберген, шелфът на Карско море и Новосибирските острови са били един континент. В същото време изследователите успяха да докажат, че континентът Арктида е съществувал два пъти, с разлика от 500 милиона години.

Преди това се смяташе, че след разпадането на континента релефът придоби съвременен вид. Последните проучвания показват, че преди 250 милиона години части от континента отново са се обединили и едва след второто разпадане се оформят очертанията на бреговата линия, които можем да видим сега.

Това откритие още веднъж потвърди, че индийските и славянските легенди за далечната северна прародина не са мит,

а описание, макар и много древни, но съвсем реални събития от миналото на човечеството, за разлика от официалната версия на историята.

Древните египтяни, китайци, атланти, хиперборейци, народите на южноамериканския или африканския континент са обединени от притежанието на технологии, които са фантастични дори за нашето време. Учените все още не са успели да намерят отговор как е било възможно да се повдигат гигантски блокове по време на строителството на пирамидите или да се монтират гигантски статуи на Великденския остров.

И има много такива примери. Вземете например митичната Вавилонска кула, спомената в библейската история. Описаната структура прилича на съвременни небостъргачи и съответно е невъзможно да се изгради без точни изчисления на натоварването и анализи на скалите под конструкцията.

Изработена само от камък, без метална рамка, сградата дори не може да издържи собственото си тегло. Или ще се наклони, както се случи с Наклонената кула в Пиза. Възможно е сградата във Вавилон (като пирамидите) също да е имала съвсем различно предназначение в техническо отношение. Няма надеждни доказателства, че кулата е имала кръгла основа, така че е възможно вавилонците да са построили и пирамида. Впоследствие, както знаете, сградата е разрушена, а самият град се разпада.

Легендите на всички тези народи винаги споменават някакви богове, дошли от небето… и след това следва описание на някакъв апарат, идентифициран от съвременници с някакво фантастично създание. Май нещата около отговорността клонят към известните ви извънземни…

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви