Сезон лято 2022

„Откривам летния сезон 2022 в Созопол“ – така кметът Тихомир Янакиев даде старт на лятото тази вечер, въпреки дъжда, който цял ден валя в античния град. Все пак за тържеството природата се смили и даде възможност на всички гости да се радват на изпълненията на Deep Zone Project.

„Ще ни върви по вода“, предрече кметът и покани всички българи да бъдат патриоти и да изберат да почиват на българското Черноморие. Той покани туристите специално в Созопол, където има за всеки по нещо. Преди официалната церемония той сподели, че заради войната в Украйна тази година градът ще заложи най-вече на български летовници. Като един от проблемите през сезона той посочи трудностите с паркирането, но уточни, че общината прави всичко възможно да облекчи и живеещите в Созопол, и туристите с нови паркинги и организация на паркирането.

Тихомир Янакиев

Тези туристи, които идват в Созопол най-вече заради морето и плажа и тази година могат да бъдат сигурни, че те отговарят на всички условия за чистота по световните стандарти. За трета поредна година плажът Созопол-Централен и плаж „Хармани“ получиха отличието „Син флаг“.

Син флаг

Друга добра новина е, че тази година цените на чадъри и шезлонги няма да се променят. Заради ковид пандемията обаче разстоянието между тях ще е по-голямо, а ежедневен бюлетин ще показва качеството на водата, въздуха и пясъка.

Плажно парти

Тази вечер обаче плажът беше сцена за първото лятно парти. Въпреки студеното време, много жители и гости на града танцуваха на дискотеката под звездите, радваха се на огнено шоу и ръкопляскаха на красивата заря, която озари небето като знак, че сезонът е открит.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви