Въпреки лошото време и правителствената криза можем да си помечтаем за желаната лятна почивка. Но и там нещата не са розови, защото високите цени на горивата оказват влияние на къмпинг туризма.

В някои от популярните, но отдалечени места за къмпингуване по Южното Черноморие началото на сезона се бави необичайно много.

В къмпингите край Созопол обаче са оптимисти, че тенденцията да се увеличават хората, които разчитат на този тип почивка ще се запази и тази година.

Дъждът може да е прогонил масовият турист, но не и заклетите къмпингари като Славчо Христов. Той се е увлякъл по този вид почивка покрай COVID карантината.

Славчо обаче споделя, че „даже много не пътувам с колата сега, защото все пак съм пенсионер. Нали има пенсиите не ги увеличиха, а бензинът се увеличи, така че по-скъпо ни излиза сега“.

Средно нощувката на вечер в кемпер или каравана излиза от 55 до 80/100 лв., а бунгало е 200-300 лв. на вечер, като повечето къмпинги имат изискване за минимален брой нощувки – поне три или пет, а в последните 2 години се увеличиха хората, които както вие ги наричате караванаджии, предпочитат този вид почивка

Има лек прираст на караванаджии, но се разчита основно се разчита на редовни клиенти, каза управителят на къмпинг Ангел Марашлиев.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви