Мартина
Мартина

Виртуозната бургазлийка Мартина Табакова, ще изнесе  концерти на престижни фестивали в Пловдив и София.

На 18 – ти юни талантливата пианистка ще  концертира с  друга класическа звезда – цигуларката Кремена Николова на Международния фестивал на камерната музика в Пловдив.

Това е  най-старият фестивал за камерна музика в Европа и най-дългогодишният фестивален форум в Пловдив. От основаването си през 1964 г. до днес не е прекъсвал нито веднъж. Провежда се ежегодно през месец юни сред живописната атмосфера на един от най-емблематичните архитектурни паметници в Старинен Пловдив – Етнографския музей.

В програмата на двете изпълнителки ще прозвучат творби от белгийските композитори – Цезар Франк и Гийом Лекьо.

Следващият концерт на пианистката е на 25 юни в камерна зала България – част от програмата на Фестивала “Софийски музикални седмици”, който се провежда ежегодно в началото на всяко лято от 1970 г. , а от 1982 г. е член на Европейската асоциация на музикалните фестивали.

Рециталът-матине включва съвременни автори, като българската композиторка Албена Врачанска, която живее и твори в Люксембург, Губайдулина, Лигети, Месиен и Панчо Владигеров, който бе включен в дебютния диск на пианистката “Виртуозни клавирни шедьоври”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви