След продажбата на винените им имоти, Брад Пит реши да заведе дело срещу бившата си съпруга Анджелина Джоли.

Правната битка далеч не е приключила, предава БГНЕС. През 2016 г., след дванадесет години съвместен живот и две години брак, Брад Пит и Анджелина Джоли се разведоха.

В продължение на доста години бившите съпрузи се борят в съда за попечителството над шестте си деца. Шест години по-късно съвсем различен спор е на път да ги изправи отново пред съда.

През 2008 г. двойката купува Château de Miraval – винарско имение в Южна Франция, където през 2014 г. си казаха „да“. 47-годишната актриса реши да продаде акциите на бившия си съпруг на Tenute Del Mondo – компания, собственост на производителя на водка Юрий Шефлер.

Проблемът е, че според 58-годишния актьор, който е много привързан към имението и производството на вино, бившата му съпруга е направила това без неговото съгласие. Съдебните процедури бяха споменати в пресата през февруари миналата година и накрая Брад Пит реши да съди майката на децата си.

Според съдебните документи, подадени на 3 юни в окръжния съд на Лос Анджелис, Брад Пит твърди, че Джоли умишлено се е опитала да му „навреди, като е продала акциите му във винарската компания.

В тях се казва също, че двамата са се съгласили никога да не продават съответните си дялове без съгласието на другия и че тя „никога не би допринесла за успеха на Miraval“.

От своя страна адвокатите на Брад Пит се стремят да изтъкнат „страстта“ на актьора към винарната, както и упоритата му работа, благодарение на която компанията е станала един от „най-известните производители на вино розе в света“.

Звездата от „Боен клуб“ и неговият юридически екип също критикуват Tenute Del Mondo за съмнителните ѝ практики.

Те твърдят, че Юрий Шефлър се опитва да се сдобие с „поверителна и защитена информация в полза на конкурентната си компания“ и да прилага „ожесточени бизнес тактики“, които застрашават „репутацията на марката, която Брад Пит е изградил толкова внимателно“.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви