Кирил Петков
Кирил Петков

„Готови сме за правителство на малцинството. Няма да харчим пари без надзор“. Това заяви премиерът Кирил Петков на пресконференция на „Продължаваме Промяната“. Тя се провежда минути след като Слави Трифонов обяви, че ИТН напуска коалицията.

„Правителство на малцинството в този случай е много по-добре, отколкото правителство, на което му се извиват ръцете”, каза още премиерът.

Преди това той обясни и какво се е случило сутринта в Министерския съвет.

„Министър Караджов от ИТН поиска увеличаване на бюджета с 3 милиарда и 600 милиона допълнително да бъдат платени на тези фирми, които в последните месеци бяха разследвани от министър Рашков. Когато казахме, че този бюджет е, за да намалим цените на бензина и дизела, те казаха, че няма да се съгласят, ако не отидат парите за тези компании. Днес им казахме в МС, че това няма да стане”, каза Петков.

Премиерът заяви още, че първото напрежение с „Има такъв народ” се е появило, когато кабинетът не е дал първите искани 1,1 милиарда във връзка с ремонтите.

„Тогава направихме проверки и видяхме, че 80-90% от тези строежи са реално не леки поправки на пътя, а истински строителни дейности, направени под предлога, че са леки ремонтни. Колегите от МРРБ знаеха, че това ще излезе като публична информация”, каза Петков.

И продължи с Антикорупционната комисия.

„Едно от големите обещания на коалицията беше да реформираме КПКОНПИ. Вече 6 месеца тя се управлява от заместника на Цацаров. Идеята ни беше да сложим човек с добра репутация в борбата с корупцията”, обясни Петков. „Вече 6 месеца се бавим със закона за КПКОНПИ. А те не били съгласни, не били готови, трябвало да се обсъжда и т.н. Е, няма да обсъждаме повече! Още утре внасяме Закона”, категоричен е министър-председателят.

NOVA

1 КОМЕНТАР

  1. Милата ни родина . България не заслужава да има такива фалшиви , ограничени и примитивни политици.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви