Митко Порязов

Дългогодишният директор на Областното пътно управление в Бургас инж. Митко Порязов е освободен от поста си днес. Това съобщи за Burgasnews кмета на Созопол Тихомир Янакиев.

Причината новината да идва от него е, че заради уволнението на Порязов е спрян дългоочаквания ремонт на пътя с. Росен – хижа Странджа. Той започна само преди няколко дни и до момента са направени няколко кърпежа. Уговорката между Анакиев и Порязов е била пътят да бъде ремонтиран сега. По принцип той е включен в големия проект за рехабилитация на цялата пътна мрежа от Бургас до Царево. По предварителни данни ремонтът трябва да започне през октомври. Стойността му е над 20 млн. лв.

По първоначални данни Порязов е уволнен заради несправяне със задълженията му. Според запознати обаче истинската причина е настояването му пред ръководството на АПИ да се осигурят повече средства за ремонти на пътищата в Бургаска област.

„Написали сме няколко писма до АПИ с настояване да се ремонтира тази пътна отсечка – от с. Росен до главния път Бургас-Созопол, край хижа Странджа. Настоявали сме многократно за това. Всеки ден водя разговори и натискам този ремонт да се осъществи. В селото е направена подписка, хората бяха готови да протестират, защото този път не е бил ремонтиран никога. Сега се договорихме с г-н Порязов да започнат поне частични кърпежи, за да посрещнем лятото, но явно и това няма да се случи“, заяви кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Той каза още, че ще настоява за спешна среща с новия директор на Областното пътно управление, когато той бъде назначен и ще иска уговорката с предишното ръководство да бъде спазена от новото.

За сега все още не е ясно кой ще заеме мястото на Порязов в Областно пътно управление Бургас. В момента се спрягат две имена за негов заместник, поне временно – на досегашния зам.-директор Христо Гюров и на инж. Живко Димов, който е експерт в АПИ София. Живко Димов беше кандидат-депутат от листата на „Има такъв народ“ във Втори МИР Бургас.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви