Весо Бургазата

Изчезна бизнесменът Весо Петров- Бургазата от Черноморец. Той е на 50 години. Заедно с брат си Здравко са развивали строителен бизнес. Строели са еднофамилни къщи в родния Черноморец, а в момента довършвали голяма жилищна кооперация в бургаския ж. к. „Изгрев”.

Близките му са подали сигнал за изчезването в полицейското управление в Созопол, където обяснили как буквално се е изпарил, след като казал на малката си дъщеричка, че отива да пазарува, казаха пред „Труд“, криминалисти от ОД на МВР.

Втората му съпруга, с която бил в Черноморец в момента, заминала за столицата заради неотложни ангажименти.

Бургазата бил сам с детето, което е на 7 годинки. След като бащата не се върнал няколко часа, момиченцето се обадило на братовчед си и чичо си Здравко. Оказало се, че личните документи и мобилният телефон на Бургазата са останали в дома му. Той излязъл с един от автомобилите си, но без лична карта и книжка.

Бургазата е лежал в затвора за грабеж, а миналата есен отново се оказал зад решетките заради изнудване на друг бизнесмен. Весо Петров настоявал човекът да му даде 100 000 евро, но от срещата, на която искал парите, изтекъл запис от тайно монтирани от потърпевшия камери.

Освен със строителство, Бургазата работел известно време и във фирма за събиране на бързи кредити. Често си изпускал нервите и дори се сбивал, бил невъздържан, разказват съгражданите му от Черноморец. Според тях негов съратник от София бил предприемачът Константин Ралев, който в момента бил управител на ресторанта в суперлуксозния хотел „Блу бей” в Созопол.

Версиите, по които се работи, са много. Според местни жители от Черноморец може да се е самоубил или да е избягал с фалшиви документи. Според други може да е отвлечен.

Прякорът му Бургазата идва от националната му известност и фактът, че аверите му го свързвали с морето и областния град.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви