България попречи на Лавров да посети Сърбия
България попречи на Лавров да посети Сърбия

Александър Вучич ще направи обръщение към нацията днес след отмяната на посещението на руския външен министър Сергей Лавров в Белград. Това съобщи националната телевизия на републиката вчера. Оказа се, че в отмяната на посещението на Лавров в западната ни съседка пръст има България.

Според информацията сръбският президент ще направи обръщение към сръбските граждани по вечерните новини в 19:30 ч. Във връзка с това, че България, Северна Македония и Черна гора са затворили въздушното си пространство за самолета на Лавров.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви в петък, че ръководителят на руската дипломатическа мисия ще посети Сърбия на 6 и 7 юни, по време на което е планирано да се срещне с президента на страната и да проведе разговори с външния министър, председателя на Народната скупщина и сръбския патриарх.

По думите на дипломата страните е трябвало да обсъдят задълбочено въпросите на двустранното политическо и икономическо сътрудничество, да обменят мнения за ситуацията в Балканския регион, както и по актуални международни въпроси.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви