Сатурн

Сатурн ще бъде ретрограден от 4 юни до 23 октомври. Планетата има огромно влияние върху нас. Цикълът ѝ е 29,5 години, а колкото по-бавна е планетата – толкова по-силно е влиянието й. Сатурн представлява времето преди всичко. Поради тази причина той е свързан със зрялост, продължителност, дълголетие и стабилизиране.

Планетата Сатурн е ретроградна около 130 дни в годината. Това е кармична планета, която тества човек за сила във всички области на живота. Сатурн е планета, която ни учи на дисциплина и зрялост, дава ни възможност постепенно да развиваме своята личност. Показва нашите отговорности в живота, задълженията ни, недостатъците ни и ни насочва в посоката, в която трябва да вървим.

Планетата на кармата се възприема като строг учител, болезнено удрящ по уязвими места с диригентската пръчка, ако човек е мързелив, бездеен, пропуска възможности, не зачита плановете на другите хора, не уважава възрастните.

За много хора този период ще донесе промени: ще има много трудности и изпитания.

Планетата Сатурн ни дава търпение и усещане за времето, учи ни на смирение, издръжливост и постоянство. Сама по себе си планетата олицетворява упорита работа, мъдрост, самодисциплина и ред, следователно, при ретроградност на планетата, тези области ще имат подчертано значение.

Сатурн е мъдрец, който ни подсказва какво трябва да направим, за да се подготвим за събитията, които идват. Ако се „вслушаме“ в поученията и предложенията на Сатурн, ще продължим напред, ще се почувстваме по-зрели, ще станем по-търпеливи и жертвоготовни, което ще ни научи как да развиваме тези чувства за постигане на целите си.

През периода на ретрограден Сатурн ще трябва да отговаряме за грешките от миналото, да преоценим всичко старо и да се опитаме да коригираме тези грешки.

По това време са необходими постоянство, сериозност, решителност и максимално търпение. Когато не го слушаме и игнорираме, ще имаме трудности в потока на живота и ще срещаме препятствия.

Ретрограден Сатурн е периодът, когато имаме време да се обновим, като погледнем назад. Трябва да се запитате какъв товар сте пренесли от миналото, какво сте оставили недовършено, защо не сте могли да го завършите, по какви проблеми трябва да „тренирате“ душата си.

Трябва да знаете, че вместо да предприемате нови начала, трябва да се съсредоточите върху това, което сте оставили след себе си. В ретро времето можете да се борите с проблеми като слабост, скованост, нерешителност, трудности при оценката на целта. Важното е да се обърнете навътре в себе си и да не се съпротивлявате на промяната и да бъдете постоянни.

По време на ретроградния период на Сатурн е нежелателно да влизате в спорове, както и да подписвате дългосрочни договори, да регистрирате предприятия, да купувате недвижими имоти, да се местите, да се ожените.

Какво да правите през ретроградния период на Сатурн

Като средства за намаляване на негативното влияние на Сатурн, можете да се съобразите със следното:

Това е добър период за благотворителни акции и организиране на всякакъв вид помощ на нуждаещите се.

Имайте уважително отношение към по-възрастните, баща, дядо.

Не проявявайте злоба и агресия към никого, приемайте хората такива, каквито са, обичайте света, такъв, какъвто е.

Отървете се от боклуците у дома, всичко старо и излишно.

Не пестете, но и не правете излишни разходи. Купувайте планирани и необходими неща.

Направете си профилактични прегледи, особено при ортопед и зъболекар. Следвайте техните препоръки.

Поддържайте дома си чист. Имайте положително отношение към чистенето. Това важи особено за жените, които имат проблемен Сатурн в наталната си карта. (Почистването на жилището символично решава проблемите в брака).

Провеждайте гладуване в събота или яжте постно.

Носете синьо и наситен тъмен смарагдов цвят. Черно, кафяво и сиво избягвайте, ако Сатурн е в ъгловите домове и напрегнати аспекти в хороскопа ви. Същото важи и за бижута със син сапфир, лапис лазули, топаз.

Посещавайте църковни служби, манастири, правете молитвени практики, медитация.

Отидете в планината, занимавайте се с алпинизъм, в градината.

Търсете доброто във всяка лоша ситуация, планирайте деня си и стриктно спазвайте графиците, запазвайте спокойствие във всяка ситуация.

Най-важното е да се отнасяте към живота философски, да усъвършенствате себе си и да се стремите непрекъснато да израствате духовно.

МАНТРАТА НА САТУРН

Рецитирането на мантрата на Сатурн помага да трансформира негативното влияние в позитивно. Мантрата трябва да се рецитира 108 пъти рано сутрин. Най-силно действаща е в събота, тъй като е ден на Сатурн.

ОМ НАМО БХАГАВАТЕ КУРМАДЕВАЙА

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви