Боклук
Боклук

След публикация на BurgasNews във връзка с неокосени площи на междублоковите пространства в ж.к „Изгрев“, както и опасността от кърлежи в затревените площи,

в редакцията на медията постъпиха сигнали и от друг квартал на Бургас за подобен проблем. Живеещи в квартал Сарафово се оплакаха, че в тревните площи на улица „Кипарис“ 4, е истински развъдник за опасните паразити.

Кърлежите буквално влизали в паркираните по улицата коли, а от там и в апартаментите на хората.

Проблемът не се изчерпва само с напастта от вредителите, но и купищата строителни материали, изсипани по пешеходните тротоари на същата улица и купища боклуци в торби.

„Ще си свърши ли общинската администрация работата по обезпаразитяване на тревните площи и почистване на строителните отпадъци и боклука по улицата? Или ще се наложи да ходим и да носим „мостри“ от кърлежи и боклук на кметския наместник Борислав Томов“, пита възмутената жителка Виолета Тишева.

Репортер на BurgasNews потърси кметския наместник главен експерт Борислав Томов за обяснение по случая.

„Алеята и най-неврологичните точки на квартала са окосени преди седмица. Тази работа я свършиха наети от мен затворници. Пуснал съм  докладна записка и запитване към отдел „Екология“, както и зелената фирма за поддържане на тревните площи. От там ми е съобщено, че просто не могат да смогват с окосяването на всякъде из града.

Относно кърлежите, комарите и други паразити, от „Дезинфекционна станция“ са третирали площите на 26 май в часовото време 00 часа вечерта, до 6.00 сутринта. Пуснал съм ново искане за пръскане с допълнителни химикали и срещу змии.

Ново третиране на тревните площи ще има на 10-15 юни, съобщиха от дезинфекционните служби.

Що се отнася до боклуците и строителните материали, то аз водя една безкрайна война с нарушителите. В Сарафово има 90 контейнера, но не мога да стоя до всеки и да следя всеки един жител поотделно, дали си хвърля боклука в тях или не.

Умолявам медиите да призоват гражданите към повече отговорност и активност. Хубаво е да сигнализират, но е хубаво и да бъдат активни и съвестни. Приемам всякакви сигнали, а що се касае до нарушителите, ще бъдат жестоко санкционирани с глоби. Вече има няколко глобени такива и сега са съвестни граждани“, обясни Борислав Томов

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви