Възраждане% с твърдения за авария в АЕЦ-а.
Възраждане% с твърдения за авария в АЕЦ-а.

Твърдения за авария в АЕЦ „Козлодуй“ отправи от парламентарната трибуна Цончо Ганев от „Възраждане“. Управляващите отрекоха и обвиниха партията на Костадин Костадинов във всяване на паника.

Според Ганев по време на планов ремонт на един от блоковете е възникнал пожар след разлив на масло, но това е било скрито.

Вицепремиерът Асен Василев отрече да е имало подобен сигнал, или поне да му е докладвано за такъв. „Предполагам, че то най-вероятно не се е случвало или доклад не е стигнал до мен, защото ако има такъв сериозен инцидент, това би следвало да бъде докладвано“, заяви Василев. Той изтъкна, че при условие, че от Агенцията за ядрено регулиране не са сигнализирали правителството, означава, че подобен инцидент не е имало.

От „Има такъв народ“ бяха по-крайни по отношение на твърдението за „сериозна авария в АЕЦ „Козлодуй“. „Това, което направи г-н Цончо Ганев граничи с престъпление, не може с лека ръка да се говори за авария, вие нямате идея за какво говорите, свалете си ръцете от АЕЦ „Козлодуй“ и не си правете личния ПР с подобни простотии“, каза Виктория Василева от ИТН.

А от БСП обвиниха „Възраждане“ във всяване на паника сред българския народ.

„Свързах се с АЕЦ „Козлодуй“ – имало е задимяване във връзка с омасляване на топлоизолация, не е имало прекъсване на работата и такъв инцидент, за какъвто се говори. Държа да се наложи възможно най-сериозното наказание за всяване на паника сред обществото, защото тези хора използват лъжата и страха, за да вадят политически дивиденти. Това са хора, които си играят със страха на гражданите и не трябва да се допуска в българския парламент“, каза Драгомир Стойнев от БСП. И поиска председателят на Народното събрание „да наложи възможно най-суровото наказание на депутата от „Възраждане“.

„Истината винаги излиза наяве“, пък заяви лидерът на националистите Костадин Костадинов. Не стана ясно дали имаше предвид днешния скандал или вчерашния.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви