Палатките за украинските бежанци в Сарафово останаха празни. Настанените в бургаския квартал са нощували в хотелската част на военната база там, предаде bTV.

„В буферния център в Сарафово има около 250 души. Вчера палатките бяха готови с 200 легла, но видяхме, че има възможност 60 души бъдат извозени в почивна държавна станция в Приморско. Така тази вечер, а надявам се и в следващите, няма да се наложи да настаняваме хора в палатки“ , каза зам.-областният управител Пламен Янев.

Все пак продължава дооборудването на палатковия лагер.

Надявам се да не се стигне до настаняване на бежанци в палатките, но все пак е по-добре да сме подготвени, защото в следващите 3-4 дни не се знае стотици украинци на къде са се насочили„, поясни още Янев.

Украинците, настанени в хотелската част на военната база край Сарафово, от днес ще бъдат анкетирани, за да стане ясно къде ще бъдат разселвани.

Към момента няма информация за други бежанци, които трябва да бъдат изведени от хотели по Черноморието. За изхранването на украинците се грижи община Бургас с услугата си „Топъл обяд“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви