Джони Деп спечели съдебното дело срещу бившата си съпруга Амбър Хърд, която осъди за клевета. Съдебните заседатели постановиха, че Хърд трябва да плати на Джони Деп общо 15 милиона долара обезщетение.

В същото време те прецениха, че ответният иск на актрисата към Джони Деп е неоснователен и нейните обвинения „не могат да бъдат напълно доказани“.

Журито постанови още, че изявленията на Хърд за брака й са „фалшиви“ и създават „клеветнически внушения“, различни от това, което е Джони Деп.

Амбър Хърд ще получи обаче 2 млн. долара, защото заседателите смятат, че Джони Деп е клеветил бившата си съпруга, но това е ставало чрез неговия адвокат Адам Уолдман и само по едно от трите обвинения.

Самият актьор не присъства на обявяването на съдебното решение, в съдебната зала обаче е бившата му съпруга. Джони Деп бе забелязан няколко пъти през последните дни в Лондон.

58-годишният Деп заведе делото за клевета срещу Хърд във Вирджиния заради статия, която тя написа за „The Washington Post“ през декември 2018 г.. В нея тя описа себе си като „публична фигура, подложена на домашно насилие“.

Актрисата от „Аквамен“, не назова името на Деп в статията, но той я съди за това, че е намекнала, че той е домашен насилник, и поиска обезщетение от 50 млн. долара. 36-годишната Хърд предявява контраиск за 100 млн. долара, твърдейки, че е претърпяла „безогледно физическо насилие и злоупотреба“ от негова страна.

Десетки свидетели дадоха показания по време на процеса, включително бодигардове, холивудски мениджъри, агенти, експерти от развлекателната индустрия, психиатри, лекари, приятели и роднини.

Деп и Хърд прекараха шест седмици на свидетелската скамейка по време на телевизионния процес, на който присъстваха стотици фенове на звездата от „Пиратите“ и който беше съпроводен от кампания #JusticeForJohnnyDepp в социалните мрежи.

И двете страни твърдят, че кариерите им са понесли огромни щети.

Юридическият екип на Хърд представи експерт от развлекателната индустрия, който изчисли, че актрисата е претърпяла загуби за 45-50 млн. долара от загубени филмови и телевизионни роли.

Експерт от индустрията, нает от страната на Деп, заяви, че актьорът е загубил милиони заради обвиненията в злоупотреба, включително потенциална заплата от 22,5 млн. долара за шестата част на „Карибски пирати“.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви