С незабравими емоции, много настроение и жизненост бе наситено състезанието по пътна безопасност, проведено с участието на малчуганите от детска градина „Брезичка”, разположена в к-с „Славейков”.

Пред официалните гости – инспектор Христина Русинова от „Охранителна полиция” към Второ Районно управление – Бургас и инспектора по превенция Цветелина Рандева подрастващите демонстрираха знания за различните видове пътни знаци, правилното пресичане на пътното платно, разпознаването на колите със специален режим и безопасната игра в близост до натоварени пътни артерии.

Детските групи, ръководени от Директора на учебното заведение – г-жа Константина Иванова – Митева по незабравим начин, чрез игрови модели и съобразено с възрастовите специфики представиха отлични познания за пресичането в градска среда, чрез използването на различните видове пешеходни пътеки, безопасното шофиране от страна на родителите им, осъществявано след поставяне на предпазен колан, включване на късите светлини и при движение със съобразена скорост и не на последно място използването за игри само на обезопасени площадки, далеч от активния пътен трафик.

След проверка знанията на малчуганите официалните гости бяха изненадани с богата тематична музикално-артистична програма, завършила с танца на мажоретките – гордост за детска градина „Брезичка”.

Инспектори Русинова и Рандева поздравиха малките участници в състезанието по пътна безопасност с добитите знания, като в знак на добра воля се снимаха с всяка една от групите в детското учебно заведение.

Гостите отличиха и подрастващите от градина „Брезичка” с грамоти за постигнатите резултати в сферата на пътната безопасност.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви