Радев отрече посещение във Франция за РСМ
Радев отрече посещение във Франция за РСМ

Няма условия за моя визита. Това заяви днес президентът Румен Радев, попитан за негова визита във Франция, свързана с темата за Република Северна Македония.

Във вторник БГНЕС съобщи, че на коалиционния съвет е обсъждана  визита на президента, премиера и външния министър във Франция. Според участници в коалиционния съвет там се очаквало да бъде одобрен предложение на президента Макрон. Чрез него се вдигало ветото за започване на преговорите на РС Македония за членство в ЕС.

„Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие, затова няма условия за моя визита в Париж при президента Макрон, искам да видя реални резултати, оценявам ангажираността и усилията на нашите европейски партньори. Що се отнася до убеждението на премиера Кирил Петков, че последната инстанция по темата Република Северна Македония е парламентът трябва да уточня, че последната инстанция винаги е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми“, заяви Румен Радев.

Той поясни, че следи внимателно позициите на партиите. Той коментира и предстоящата актуализация на бюджета.

„Много страни вече си актуализираха бюджета, ако няма сигурност не можем да говорим за икономика, образование, култура и наука“, допълни президентът.

Според него бежанците са се оказали болезнена тема. Румен Радев подчерта, че политиката на българската държава трябва да бъде внимателна и постоянна.

„В началото основният приоритет беше да ги интегрираме, а сега ние го задраскваме“, добави Румен Радев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви