Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов участва в сесия на Комитета по съответствие за изясняване процеса на изпълнение на мерките на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море (ГКРСМ), в работни групи по незаконния, недеклариран и нерегулиран (ННН) риболов и VMS – системи за сателитно проследяване.

Срещите се проведоха в гр. Ларнака, Кипър като в тях участваха представители на Секретариата на ГКРСМ, на Европейската комисия, представители на договарящите страни-членки на ГКРСМ, както и представители на други регионални организации за управление на риболова.

По време на срещите беше обсъден напредъкът в борбата срещу ННН риболова в Средиземно море и Черно море, както и установяването на регионална схема за документиране на улова (CDS) с цел идентифициране на произхода на улова на калкан в Черно море, и в подкрепа на изпълнението на многогодишния план за управление на риболова на калкан.

На Комитета по съответствие беше представено състоянието по отношение на изпълнението на решенията на ГКРСМ и подаване на данни и информация за календарната 2021 година.

България е изпълнила 100% задълженията по докладванията и няма пропуски за изминалата година. Разгледано беше текущото подобряване в управлението на подаваната информация от договарящите страни.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви