Майка спаси децата си въпреки полицията
Майка спаси децата си въпреки полицията

Майка на две деца от началното училище в тексаското градче Ювалди шофира 65 километра, полицията я окова в белезници. И въпреки това успя да прескочи оградата на сградата и да спаси синовете си от 18-годишния стрелец Салвадор Рамос. Това съобщи „The Wall Street Journal“.

Анджели Роуз Гомез, супервайзор във ферма, била на работа, когато чула за стрелбата в школото. Жената веднага се качила на колата си, шофирала 65 километра, а когато стигнала в Ювалди видяла, че полицията не предприема нищо.

„Полицаите не правеха нищо. Просто си стояха до оградата. Не предприемаха никакви действия“, разказва Гомез пред „The Wall Street Journal“.

Когато от сградата се чуват изстрели, разтревожената майка заедно с други родители започват да крещят по униформените да направят нещо. Тогава Анджели Гомез е закопчана с белезници заради „намеса на местопроизшествие“. Майката обаче успява да убеди униформените, че ще се отдалечи, само да я освободят.

Когато полицаите свалят белезниците, Анджели прескача оградата и спринтира към училището. Жената влиза в сградата и малко след това събралото се множество вижда как тя излиза с двете си деца – ученици във втори и трети клас.

Според очевидците друг родител е напръскан с лютив спрей при опита си да влезе в школото.

Първоначално от полицията в Ювалди съобщиха, че са реагирали на сигналите за стрелба в началното училище „Роб“ за минути. Но по-късно стана ясно, че пристигналите на място униформени са чакали около 40 минути пред него, докато са дошли тактическите подразделения на граничната охрана.

18-годишният Салвадор Рамос застреля 19 деца и две учителки преди да бъде ликвидиран. У него властите откриха близо 1700 патрона.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви