Василев: Няколко години ще живеем при високи цени
Василев: Няколко години ще живеем при високи цени

Следващите няколко години ще живеем в условията на високи цени, предупреди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Това стана при обсъждането на антиинфлационните мерки в съвета за тристранно сътрудничество.

„Цените на горивата няма да спаднат драматично. Цените на храните няма да спаднат драматично, докато не се отворят пристанищата по северното Черноморие, за да може да изнася Украйна, да може да изнася Русия зърно и докато не падне цената на газа, за да падне цената на торовете“,

Социалните партньори критикуваха мерките на правителството, че не са правилно насочени към нуждаещите се групи. На критиката защо всички хлябове, а не само най-масово употребяваните, ще бъдат с нулева ДДС ставка, Василев отговори:

„Да, това може да е нечестно спрямо някои потребители. Аз лично не съм ял хляб от 5 лв. филията, нали, но предполагам, че има и такива хлябове. Предполагам, че има и такива, не вярвам те да са много голям процент от потреблението“.

Шофьорите ще могат да ползват намаление от 25 стотинки на литър гориво като покажат талона на автомобилите си, уточни министър Василев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви