„Оценката ми за полусезона е положителна и не мога да кажа, че не съм доволен от постигнатото“, коментира шефът на ДЮШ на „Нефтохимик“ Николай Кръстев след края на състезателния сезон.

„Но ни чака още много работа в спортно-технически аспект. Продължаваме с набиране на още по-малки възрасти и развитието на по-големите. „Нефтохимик“ трябва да се върне сред елитните групи, защото там му е мястото“, допълни той.

Юноши старша възраст завършиха 2021/2022 без загуба и допуснат гол за цял полусезон и със смазващ успех в последния кръг над ОФК „Ямбол“ с 12:0.

Юношите младша и Деца А закриха сезона с домакински победи над връстниците си от ОФК „Поморие“ с 3:1 и 3:2. Тази седмица за младшата се състоя и престижна контрола с украинския ФК „Карпати Лвов“, като момчетата на Станимир Димитров надделяха с категоричното 8:0 на стадиона в Несебър.

Родените през 2009 г. триумфираха с пореден домакински успех над ФК „Черноморски спортист“ Обзор с 6:1.

С година по-малките, родени 2010, с лекота преодоляха „Карнобат“ с 3:0, а при отборите от втората група разпиляха с 6:0 „Странджа-Агрокорн“ Средец.

Единствената загуба за последната седмица бе на родените през 2012 г. от градския съперник „Черноморец“, но пък тя бе компенсирана подобаващо ден по-късно от родените през 2013 г., които победиха същия съперник с 5:1.

При най-малките (2014/2015) двата отбора на младото дуо Васил Цветанов и Боян Милков надделяха над „Звезденбург“ с 6:1 и „Звездичка“ с 5:2.

„Смятам, че изпълнихме задачата, която си бяхме поставили, а именно запазването на марката „Нефтохимик“ на футболната карта. Въпреки трудностите и перипетиите, през които за пореден път преминаваме, нашите деца показват, че смисъл в борбата има и ние ще продължим мотивирани да я водим в името, което вече 60 години прославя град Бургас“, сподели Михаил Атанасов член на УС на клуба.

Сезонът успешно, но тренировъчният процес в ДЮШ не спира. Предстоят няколко летни турнира, в които детските гарнитури ще вземат участие в присъствието на отбори от родния футболен елит.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви