Депеш мод

Почина музикантът Анди Флетчър от „Депеш Мод“. Новината съобщи известната група на официалната си страница във „Фейсбук“.

Флетчър почина на 60 години. Все още не се знае каква е причината за смъртта му.  Той е един от основателите на „Депеш Мод“ и мениджър на групата.

„Шокирани сме и изпълнени с непреодолима тъга от преждевременната смърт на нашия скъп приятел, член на семейството и колега от групата Анди „Флеч“ Флетчър“, казаха музикантите в изявление в официални профил на групата в „Инстаграм“. „Флеч“ наистина имаше златно сърце и винаги се отзоваваше, когато имаш нужда от подкрепа, оживен разговор, солидна доза смях или студена бира.“

Андрю Джон Ленард Флетчър е роден на 8 юли 1961 г. в Нотингам. Започва да учи музика в края на 70-те години на миналия век, като по същото време заедно с училищен приятел създава групата No Romance In China, където свири на бас китара.

Впоследствие Флетчър се мести в град Базилдън, където основава групата Composition Of Sound с Кларк и Мартин Гор. По-късно певецът Дейв Гаан се присъединява към групата и тя е преименувана на Depeche Mode. В края на 1981 г., малко след издаването на дебютния им албум Speak & Spell, Винс Кларк напуска. По-късно мястото му беше заето от Алън Уайлдър, който бе част от групата от 1982 до 1995 година.

Флетчър, говорейки за ролята си в Depeche Mode в документалния филм „101“ от 1989 г., каза: „Мартин е автор на песни, Алън е добър музикант, Дейв е вокалист, а аз се бъркам.“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви