По света има редица популярни спортове, които се радват на голяма фенска маса. Едни имат повече зрители и фенове, други – по-малко. Въпреки това обаче за всеки спорт си има любители, които го следят и подкрепят по една или друга причина. Сред тези спортни дисциплини е и снукърът.

Той може да не се радва на популярността, която имат други спортове като футбола например, но все пак е достатъчно интересен и може да ви заинтригува. В следващите редове ще посочим нашите топ 6 причини, според които си заслужава да следите снукъра и случващото се в спорта.

Причина номер 1: Възходът на този спорт през годините

Снукърът е познат от 19 век, като за негова родина се смята Англия. В началото играта се практикувала единствено от висшата класа в страната, но впоследствие тя става любима и на хората с по-малки възможности. От средата на 20 век насам, играта става изключително популярна и по това време стартира организирането на множество снукър турнири. В края на века пък спортът се развива и в други точки по света, като стартира и организирането на множество международни турнири. Играта е много популярна в цяла Великобритания, но още в Китай, Австралия, Южна Африка, Холандия, Белгия, Франция.

Причина номер 2: По-високите награди в турнирите

Интересът към този спорт направи така, че той да се превърне в изцяло професионален. Има редица отдадени играчи, които си изкарват прехраната с игра на снукър. Наградите в самите турнири достигнаха доста високи суми, като това се дължи най-вече на редица нови спонсори, които започнаха да инвестират в спорта. Сред тях са и много онлайн букмейкъри, като дори някои от тях са основни спонсори на водещи турнири от света на снукъра. За пример, наградата на първия световен шампион по снукър е била 6 британски лири, докато сега тази награда достига около 400 000 паунда.

Причина номер 3: Популярността на спорта у нас

В България спортът снукър е доста популярен, като почитателите му нарастват значително през годините. Все още не се е появил български снукър играч, който да остави белег в света на този спорт, но пък някои от най-големите звезди в снукъра са идвали да играят у нас. През Май 2017 година Efbet спонсорира събитие, в което Стивън Хендри и Рони О’Съливан изиграха 4 мача помежду си в София. Това определено допринесе за развитието на играта в ширините на нашата страна. Подобни събития се проведоха и в следващите години, а очакванията са тази тенденция да се запази и в бъдеще.

Причина номер 4: Възможностите за залози

Говорейки за букмейкърските компании и приносът им към снукъра, трябва да отбележим, че този спорт дава и множество опции за реализиране на печалби. Водещите онлайн букмейкъри за България предоставят редица възможности за залози както на събития преди тяхното начало, така и на снукър двубои на живо. Повече за тези сайтове за залози може да прочетете в сайта на Нострабет, където има и доста интересни съвети специално за любителите на снукър залози. Много от операторите предоставят и възможност за пряка картина от големите мастърси, така че това е още един плюс за феновете на залаганията.

Причина номер 5: Снукърът е интелигентен спорт

Много малко са спортовете, които могат да се похвалят с тази харизма, която снукърът притежава. Само като видите облеклата на играчите по време на турнири, може да се досетите на какво ниво е спортът. Снукър играчите са облечени в костюми, залите винаги са пълни, а тишината е налице, за да може играчите да се концентрират за изпълненията си. Наред с това снукърът предлага изключително добри тактически прийоми, които се срещнат по време на мачовете, а те пък носят голяма доза емоция в играта.

Причина номер 6: Близостта с билярда

Последната ни причина да започнете да се интересувате от снукър е близостта на този спорт с играта билярд. Прилики между двете има доста, като трябва да отбележим, че снукърът произлиза от билярда, след като последната е позната още от 14 век. Снукърът обаче е една усъвършенствана версия на билярда, която се радва на професионален интерес. Ако обичате да играете билярд, твърде вероятно е да заобичате и снукъра, но преди това ще трябва да научите някои правила и да имате търпението, което се изисква, за да се превърнете в експерт-любител на играта.

Това са нашите причини да добавите снукъра към предпочитаните от вас спортове. Сигурни сме, че няма да останете разочаровани, понеже играта е доказана във времето и има как да ви заинтригува. От вас се изисква само да опитате веднъж тази магическа игра, за да може да я почувствате и да я наредите в списъка на любимите.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви