Украински бежанци

Извеждат масово украинци с автобуси от хотелите в Слънчев бряг. Днес 600 души бяха преместени в друга база, но само временно.

Все още няма яснота колко от хотелите в курорта ще се възползват от удължаването на програмата за настаняването на бежанците при новите условия, съобщи Bulgaria ON AIR.

„До 31 май ще сме безплатно, но след 1 юни ни казаха, че трябва да си плащаме. Много жалко, защото никой от нас няма пари. А да се върнем в Николаев е страшно“, оплака се Лина.

Още сутринта багажът на десетки майки с деца беше изнесен пред един от хотелите в курорта. Автобуси чакаха да ги извозят към друга база. Лина вече е решила, че вероятно след като приключи програмата, ще се върне с детето си в своята родина.

„Много искаме да се върнем, но засега е невъзможно, защото е окупирана територия“, сподели Ирина.

Собственикът на хотела е организирал сам извозването и преместването на 600 души, тъй като вече очаква туристи. Няма да се възползва от удължаването на програмата, която предвижда 15 лв. на ден за настанен украинец.

„На 43 лв. не искам да ги оставя, а ако досега бяха 15 лв., не знам за какъв смях трябва да говорим. Само токът ми е повече“, коментира хотелиерът Венелин Ташев.

Украинците ще бъдат настанени в друг хотел, но само временно. Собственикът също няма да се възползва от удължаването на мярката.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви