Университет
Университет "Проф. д-р Асен Златаров"

Над 700 студенти са избрали да учат педагогически специалности и филология в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Това съобщиха от ВУЗ-а в навечерието на празника на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Педагогическите специалности в университета са наследник на богатата история на Учителски институт „Христо Ботев“ – Бургас. През различни етапи от своето съществуване за периода 1943 г. – 2000 г. тази образователна институция утвърждава Бургас като център на педагогическото образование за Югоизточна България.

Традицията е не само приемственост, но и отговорност да бъде продължена. Днес в Университета се подготвят детски и начални учители, социални педагози, учители по български език и литература, история, философия.

Акредитацията на изброените професионални направления осигурява капацитет на висшето училище за обучение на 1 080 студенти в ОКС „бакалавър“, ОКС „магистър“, ОНС „доктор“, редовна и задочна форма на обучение.

Заедно с класическите дисциплини студентите се подготвят за работа с виртуална и добавена реалност, с нови технологии и образователни иновации. В обучението на бъдещите учители са включени повече от 70 наставници от 9 бургаски училища, 3 детски градини и 8 социални институции.

На разположение на студентите и докторантите е специализираната библиотека на Факултета и тази на Университета с над 300 000 тома.

За учебната 2022/23 година очакваме 150 първокурсници, които имат желание да бъдат учители.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви