С представяне на доклади по актуални теми, на много високо равнище, премина Четвъртата студентска научна конференция на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Организатори на форума са Факултет по обществено здраве и здравни грижи, Медицински факултет и Медицински колеж към бургаския ВУЗ.

В рамките на ден бяха представени 28 доклада, по които са работили 42-ма студенти и 25 академични наставници.

За изключителния си труд и мотивация участниците бяха поздравени от зам.-кмета по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики на Община Бургас Йорданка Ананиева.

Признание за научния си принос студентите получиха от ректора на университета проф. Магдалена Миткова, декана на Медицинския факултет проф. Христо Бозов и от зам.-декана на Факултета по обществено здраве и здравни грижи проф. Евдокия Сотирова.

Председател на организационния комитет на конференцията е зам.-ректора доц. Светлана Желева, а научният комитет е поверен на  доц. Галина Терзиева.

Студентите и техните наставници представиха доклади по съвсем актуални теми свързани с новите предизвикателства в медицината. Сред тях са „Насилието в медицинската практика“, „Бърнаут – мираж или действителност. Проучване на студентското мнение в специалност  „Медицинска сестра“, “THREE-PARENT IVF” – иновативен метод в асистираната репродукция“, „Особености на протичането на Covid-19 при жените“, „Виртуалната и добавена реалност в обучението на съвременната акушерка“ и т.н.

За студентите от медицинските специалности има възможност да работят с най-нов модел енцефалограф. Той се намира в новите лаборатории за върхови постижения в науката, изградени и оборудвани по проекта УНИТ-е.  Там ще могат да работят с професор-невролог в областта на изследване на човешкия мозък. С финансиране от ЕС са изградени 4 лаборатории в университета „Проф. д-р Асен Златаров“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви