Човек от охраната на Байдън е арестуван
Човек от охраната на Байдън е арестуван

Човек от охраната на президента на САЩ Джо Байдън е бил арестуван в Сеул. Обвинението: в нетрезво състояние е нападнал южнокорейски гражданин ден преди пристигането на Байдън. Това предаде Ройтерс, позовавайки се на информация от полицията.

Охранителят, който е служител на министерството за вътрешна сигурност на САЩ, е бил задържан снощи. Той е участвал в сбиване за такси, съобщи служител на корейската полиция пред Ройтерс. Това се е случило пред хотел „Гранд Хаят“, където се очаква, че ще отседне Байдън. Полицейският служител не разкри името или по-подробна информация за заподозрения. Южнокорейската телевизия „Чосун“, която първа съобщи за ареста. Тя каза, че заподозреният, човек на около 30 години, е бил арестуван, след като друг от гостите на хотела се обадил на полицията.

Министерството на вътрешна сигурност на САЩ засега не е коментирало информацията. Белият дом отклони въпросите към „Сикрет сървис“ – агенцията, която отговаря за охраната на американския президент. Но тя засега също не е коментирала информацията. Служители на „Сикрет сървис“ периодично се оказват замесени в инциденти заради лошо поведение в чужбина, отбелязва Ройтерс.

Американският държавен глава Джо Байдън пристигна днес в Южна Корея. Това е първото му посещение в Азия като президент, предаде Франс прес. Визита е част от негова обиколка в две държави, включваща и Япония, която ще продължи до 24 май. Върху тази обиколка обаче тегне сянката на възможен севернокорейски ядрен опит, отбелязва Франс прес.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви