Две от възпитаничките на треньорката Елена Симеонова се класираха сред първите най-добри гимнастички на държавното първенство, категория Елит.

Медали за бургаския клуб „Олимпия“ извоюваха Ева Брезалиева и Антоанета Цанкова.

В многобоя при жените Ева се окичи с бронзовия медал, след като събра сбор от 125.600 точки. Тя получи 32.500 т. на обръч, 29.800 т. на топка, 32.100 т. на бухалки и 31.200 т. на лента. Брезалиева спечели в надпреварата още сребърен медал на лента и бронзов на бухалки.

При девойките младша възраст Антоанета Цанкова извоюва сребърния медал в многобоя. Младата грация на „Олимпия“ завърши със сбор от 93.975 т. В надпреварата на отделните уреди Антоанета е бронзова медалистка на обръч с 23.700 т., на топка – 25.900 т. и бухалки – 24.200 т., а на лента се класира седма с 22.150 т.

Шампионката в многобоя – жени на държавното първенство и носителка на приз „Мария Гигова“ е Боряна Калейн, която спечели още два златни медала – на топка и лента, както и сребърен медал на обръч.

Носителката на среброто в многобоя Стилияна Николова взе титлите на обръч и бухалки, спечели среброто на топка и бронза на лента.

От 15 до 19 юни Ева Брезалиева, Боряна Калейн, Стилияна Николова, Елвира Краснобаева, Дара Стоянова и ансамбъл- жени ще представят България на Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел). Българският ансамбъл е в състав: бургазлийката Женина Трашлиева, Вая Драганова, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви