Правителството има шанс да поостане
Правителството има шанс да поостане

Правителството има шанса да поостане и всички, които бързат с прогнозите за неговото падане, изпреварват събитията, заяви социологът Първан Симеонов пред БНР.

„Хората искат избори или оставки, когато видят готова алтернатива или наистина им е писнало.

Те продължават да дават шанс на тази власт. Хората не виждат кой друг, какво друго може да стане. „Възраждане“ ли ще дойде, още по-голяма коалиция ли ще дойде, някакви по-еднолични форми ли ще се усладят на хората. И хората казват дори за оставка все още „не“, камо ли за предсрочни избори.“ Този коментар направи Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“.

По думите му малките партньори в правителството се опитват „общата ерозия да я пишат на сметката на големия партньор – ПП“.

„Имаме един мобилизиран ГЕРБ – не че расте, но е доста твърд. Не пада, търпеливо чака реда си и не пришпорва процесите“, посочи Първан Симеонов, очертавайки част от електоралната картина.

„Ние в България имаме огромния комплекс, че с всичко се съгласяваме. Сега това с Македония може наистина да прелее чашата. Има моменти в историята, когато не е нужно да унижаваш една общност. Българите ще преживеят унижение от това“, допълни Симеонов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви