Дете загина,, ударено от кола
Дете загина,, ударено от кола

Разследват 38-годишна българка, чийто автомобил се вряза в детска градина в Италия. При инцидента в град Акуила загина четиригодишно дете, а пет други деца бяха ранени, съобщи Wantedinrome.

Собственичката на колата оставила сина си – на възраст между 8 и 10 години, в превозното средство без надзор, докато прибере другото си дете от детската градина около 14.30 часа в сряда следобед.

Изведнъж колата – Volkswagen Passat, започнала да се спуска по хълма, набирайки скорост, след което се блъснала в оградата на детската площадка и помела групата деца, играещи си в близост. Част от тях се озовали заклещени под превозното средство. Сред тях бил и четиригодишният Томазо Д’Агостино, който починал вследствие на удара.

Други пет деца са хоспитализирани. Две четиригодишни момиченца са откарани с хеликоптер в болницата Gemelli в Рим, като едното е в тежко състояние. Третото пострадало дете се лекува в болницата Bambino Gesù в столицата.

Най-вероятната причина за инцидента е, че момчето в колата е освободило ръчната спирачка или я е натиснало случайно докато си играе.

„Когато пристигнахме, намерихме плачещи хора на улицата, а плачът на децата накара сърцата ни да спрат. Линейките и полицейските коли, сирените… Веднага хукнахме вътре, проправяйки си път през спасителите. Плашеща и сюрреалистична сцена“, сподели бащата на едно от 40-те деца пред агенция АНСА. Всички те са в шок след инцидента.

Италианският министър на образованието Патрицио Бианки изрази най-дълбоките си съболезнования на семейството на загиналото дете, а кметът на Л’Акуила Пиерлуиджи Бионди обяви дни на траур от 19 май до погребението на момчето.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви