Патриарка - високият в дясно
Патриарка - високият в дясно

Италианският център Стефано Патриарка избра да играе в България. Новината съобщи volleylall.it, както и самият волейболист в социалните мрежи.

Ето какво написа в Instagram Патриака, който бе част от втородивизионния „Групо Конзоли Макдоналдс“ (Бреша).

„Сбогувам се с Бреша с мисълта, че съм дал всичко и с гордост, че винаги съм почитал фланелката… След години в Серия А2 и винаги на върха реших, че кариерата ми заслужава нов силен и стимулиращ опит. Затова обявявам, че следващия сезон ще играя в българския шампионат, във волейболен клуб „Дея Спорт Бургас“, написа Патриарка.

Италианецът е роден на 23 юли 1987 г. Висок е 205-сантиметра, освен като център, играе и на поста диагонал.

Патриарка бе желан от шампиона „Хебър“ и вицешампиона „Нефтохимик“, но в крайна сметка изборът на волейболиста е ясен – от следващия сезон той ще играе в „Дея Спорт“.

Стефано Патриарка дебютира в родния си „Палаволо Анионе“, след което става част от „Лубе“, с който става шампион през 2006 г. Носи фланелките и на „Кодиеко Санта Кроче“, „Самгас Крема“, „БКК Кастелана Гроте“, „Верона“, „Андреоли“ (Латина), „Ревивре“ (Милано), ЛПР (Пиаченца), „Ема Вилас Сиена“. През 2011 г. дебютира за италианския национален отбор в Световната лига.

По-рано „Дея Спорт“ се подсили за сезон 2022/23 с националите Стефан Чавдаров и Самуил Вълчинов и Венелин Кадънков.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви