Скандал възникна днес по време на протеста на превозвачите. Протестиращите се скараха с шофьор на куриерска фирма, който се опита да премине през блокадата. Според превозвачите той е изпратен да ги провокира, а „нарушителят на блокадата“ заяви, че само се придвижва напред.

От 09:00 ч. до 17:00 ч. продължава днес протестът на превозвачите в Бургас. Те са блокирали изхода на града. Не се пропускат камиони и автобуси, а само леки автомобили. В Бургас няма протестно автошествие на превозвачи. Блокирано е движението само на товарните автомобили по улица „Крайезерна“.

Спрян е целият междуселищен превоз, с изключение на линиите, обслужвани от „Бургасбус“ и на несебърския превозвач. 80% от таксиметровите компании също подкрепят протеста. Автобусите се движиха само до 9.00ч. сутринта, за да могат абитуриентите да се придвижат и да се явят навреме на зрелостния изпит по БЕЛ.

Антикризисните мерки на правителството ще помогнат на превозвачите на ток и газ, а не на тези, които се движат с дизелово гориво, заяви за БНР собственикът на най-голямата транспортна фирма в областта Румен Христов. Искаме да се търсят варианти – намаляване на акциза, намаляване на биодобавката евентуално отлагане временно да се влага в горивата“, уточни още Христов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви