Сарафово
Сарафово

Бургаският квартал Сарафово ще отбележи своята сто-годишнина с богата програма.

Празникът ще се проведе в два поредни дни на 27 и 28 май. Началото ще бъде на 27 май от 17 часа с поставяне на паметна плоча на основателя на квартала – инженер Сарафов, пред НЧ „Ангел Димитров“ в квартала.

Тя ще бъде открита от кмета на Бургас Димитър Николов, в присъствието на други официални лица от Община-Бургас. Празникът ще продължи с концерт-рецитал в голямата зала на читалището, а в малката ще бъде разположена изложба на Етнографския музей под наслов „Бежанците“, която ще включва традиционни носии, уреди от бита на българските бежанци след Първата световна война  – първи заселили квартала.

На следващия ден 28 май от 11 часа ще се проведе родова среща на близките на първите заселници. Ще бъде прожектиран документалният филм „Дом за овце и сънища“.

По-популярната програма ще започне от 18 часа на територията на „Рибарско пристанище“ –  Сарафово, където на импровизирана сцена ще се проведе детски празник с томболи, игри и много награди.

Малко по-късно, от 19 часа,  бургаският квартал ще бъде огласен от концерт на фолклорен народен ансамбъл „Странджа“ и акустичен концерт на бургаската рок звезда Таня Di и Благовест Зерлиев – бившият вокал на група „Атлас“ и голямата бургаска певица Тони Димитрова.

Събитието ще приключи с грандиозна празнична заря.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви